DIA en FILMAVONDEN 2017

 Woensdag 18 en Dinsdag 24 oktober 2017

Terug naar het menu

BEIDE DIA EN FILMAVONDEN “OUD WAPENVELD”
TROKKEN VOLLE ZALEN


De beide dia en filmavonden, op zowel 18 als 24 oktober die de Historische Verenging “Oud Wapenveld” heeft gehouden zijn opnieuw net als voorgaande jaren een groot succes geworden. De zaal “De Rots” was volgestroomd met enthousiaste bezoekers die de getoonde beelden, voor een deel nog bekent en een ander deel voor hun tijd, met veel aandacht bekeken. Het gebeurde dan ook herhaaldelijk dat de toelichting die gegeven werd op de beelden, werden aangevuld door de bezoekers. Dit werd dan ook door de organisatie erg gewaardeerd aangezien er op deze manier veel kennis verzameld werd. De dia`s dit jaar, lieten het Apeldoorns kanaal zien van af de Sluis in Hattem tot aan de grens met Heerde. Hierbij werd niet vergeten over de bedrijven, winkels en woningen die aan de Kanaaldijk staan of stonden de nodige verhalen te vertellen. Dit werd gedaan door Ep Steenbergen die dit al jaren voor zijn rekening neemt. De filmbeelden dit jaar lieten diverse winkels zien uit ons dorp, die werden geopend en die in de jaren achter ons weer werden gesloten. Deze beelden werden erg positief ontvangen en waren op een professionele manier aan elkaar gemonteerd door Wichert Bredewout. De vereniging “Oud Wapenveld” kan tevreden op de beide avond terug kijken. Aangezien de toegang vrij was, was een ieder in de gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te storten ter bestrijding van de onkosten in de melkbussen die bij de uitgang stonden. Mocht u in bezit zijn van oude foto`s of films met betrekking tot Wapenveld of bewoners willen wij graan met u in contact komen om deze te dupliceren. Op de site van de werkgroep www.oudwapenveld.nl staat meer info over de verenging en hun doen en laten.


 

DIA EN FILMAVOND
WERKGROEP “OUD WAPENVELD”

Trailer van de film die op onderstaande avonden vertoond gaat worden. Klik hier.


De werkgroep "Oud Wapenveld" van de “Heerder Historische Vereniging“ organiseert op woensdag 18 en op dinsdag 24 oktober weer haar jaarlijkse dia- en videoavond in “De Rots” in Wapenveld. Ook dit jaar weer op verschillende weekdagen zodat een ieder in de mogelijkheid is deze te bezoeken. De locatie, “De Rots” is een gebouw van de Petruskerk aan de Kwartelweg 9 te Wapenveld waar wij al een aantal jaren onze voorstellingen houden. De ingang is aan de Valkstraat. Op beide avonden is de aanvang om half acht, de zaal is open vanaf zeven uur. Om te voorkomen, dat de zaal te klein zal zijn voor het grote aantal bezoekers wat elk jaar op deze avonden afkomt, is het nodig hiervoor gratis kaarten af te halen. Deze kaarten kunnen opgehaald worden vanaf 9 oktober bij kapsalon van Egteren en bij de Boer’enschuure, beide aan de Stationsweg in Wapenveld tijdens de openingsuren.
De diaserie gaat over het Apeldoorns kanaal. We laten dia’s zien langs het kanaal
We vertellen over het kanaal en hoe smal de kanaaldijk was De scheepvaart die heel belangrijk was voor de bedrijven die aan het kanaal liggen Ook de middenstand die verdwenen is langs het kanaal krijgt de aandacht. De scholen en de kerken, verandering van de bruggen. En natuurlijk ook diverse huizen die zijn verdwenen.
Wichert Bredewout heeft opnieuw een aantal oude film opgedoken uit zijn archief. De middenstand in Wapenveld. Het komen en gaan van de diverse winkels in het dorp zullen u verbazen. Veel bakkers, kruideniers, groenteboeren en zoal meer passeren de revue. Zeker de moeite waard om er bij te gaan zitten. Wil je alvast een voorproefje zien van de film kijk dan eens op onze website: http://www.oudwapenveld.nl . Wij verwachten opnieuw een grote opkomst, zodat het tijdig ophalen van de toegangsbewijzen teleurstellingen zal voorkomen. Tot ziens op woensdag 18 en op dinsdag 24 oktober in “De Rots” aan de Kwartelweg 9.